Vervoer - Nederlandse Informatie Gran Canaria

Ga naar de inhoud
Bus
Er is op Gran Canaria een zeer goed netwerk van bussen die u overal naar toe brengen. De dienstregeleing voor berg dorpen is natuurlijk anders dan de dienstregeleing in de steden en plaatsen langs de kust. De prijs voor een buskaartje is laag en men kan voor weinig geld van A naar B.

Veel informatie over de buskaart en over de buslijnen (met tarieven) is te vinden op de website:
         
www.guaguasglobal.com             
Info tel. 928 252 630   

Taxi
Overal op het eiland zie je de melk witte taxis. Die staan vaak bij grote hotels, bus stations en bekende plekken waar veel mensen samenkomen. De ritten worden vie een meter afgerekend.

    • Taxi Nicolette        tel. 607 616 936
    • Taxi Maspalomas  tel. 928 142 634
    • Taxi Mogan:          tel. 928 152 740

Veerboten
Er is een onderlinge verbinding met veerboten tussen alle eilanden, uitgevoerd door Fred Olsen. De prijs voor een overtocht met of zonder auto kunt u vinden op de website van Fred Olsen.  Vertrekhavens zijn Peurto de las Nieves (Aegate) en Las Palmas

Fiets gebruiken op Gran Canaria
U kunt op het eiland de fiets gebruiken maar hou wel rekening met de diverse heuvels en bergen. In de steden en plaatsen langs de kust kunt u gemakkelijker fietsen maar ook daar moet u soms een heuvel op. In het weekend ziet u in de bergen veel fietsers op een mountainbike of racefiets.


Terug naar de inhoud