Telefoon - Nederlandse Informatie Gran Canaria

Ga naar de inhoud
DIGID PROBLEMEN OP GC
Geen Bank of Digid SMS gekregen...
Velen ondervinden het probleem dat bij inloggen in het buitenland bij DIGID u geen SMS Code Bericht krijgt. Dit heeft te maken met het feit dat er 2 SMS systemen worden gehanteerd. Het gewone recht toe recht aan SMS systeem en het gecontroleerde SMS wat banken en belangrijke instellingen gebruiken.
Bij sommige telefoon abonnementen is dat soms niet goed ingesteld en kunt u met een telefoontje aan de helpdesk dat alsnog laten activeren.

Het blijft dan nog weer afhankelijk of uw telefoon connector bedrijf in het buitenland waar u op bent ingelogd dit goed doorgeeft. In vele gevallen is dat ook weer een probleem, met name in Zuid Europe.

Het blijft dus een gok of het werkt.... U kunt ook bij niet werking een gesproken SMS aanvragen dan belt men u op met het doorgeven van de SMS code.. en kunt u inloggen in DIGID.

Telefoon Tips
Veel mensen weten niet dat hun telefoon zo belangrijk is om je te laten informeren over nieuws en mogelijkheden. Met name tijdens crises, in het buitenland verblijvend en ook in eigen land bereikbaar zijn.

Naast uw bereikbaarheid per telefoon is ook internet een reuze belangrijk element voor uw telefoon. De overheid stelt het bijna verplicht dat u internet gebruikt omdat men u dan kan informeren. Dit is voor vele ouderen een nogal oplegging die men niet wenst echter het is uitermate belangrijk dat u wel internet gebruikt om uzelf en uw dierbaren te volgen en te informeren maar ook de mededelingen van overheden te ontvangen waar u ook bent.

Een hedendaagse telefoon kan veel, het is een computer in zakformaat! Het is in veel situaties in de wereld van levensbelang en ook vandaag de dag als u zich in een crises of buitenland bevindt. Met de moderne telefoons kunt u ook overheids Alert SMS ontvangen bij calamiteiten !

Zit uw telefoon helemaal vast dan kunt u het beste de telefoon helemaal opnieuw starten. Wel even realiseren of u de code van uw simkaart nog weet !
TYPE TELEFOONS
Er zijn 2 telefoon systemen in de wereld...
Er zijn 2 type telefoons op de wereld, de Iphone en alle andere bij elkaar als Android telefoon (Samsung, Nokia, LG, Motorola, Xiaomi, Huawei enz enz)
Iphone en Android zijn kwalitatief dezelfde soort toestellen, de duurste modellen doen niet voor elkaar onder.

De prijzen variëren en een goedkoop toestel kan hetzelfde als een duur toestel mbt communiceren. Het verschil zit hem in kwaliteit camera, scherm, snelheid van de processor. Een goede telefoon begint bij € 150

Op iedere smartphone ziet u van die icoontjes, vaak al voor geïnstalleerd. Door op die icoontjes te drukken ziet u een leuke toepassing van email, nieuws, facebook en vele anderen. Deze icoontjes ofwel Apps ofwel in goed Nederlands 'Toepassing Programmaatjes' haalt u op uw telefoon uit de zogenaamde Winkel van uw telefoon, dit zit er standaard op;

                             Iphone
U zoek het plaatje op van App Store van Iphone

   
Alle andere telefoons
U zoekt het plaatje op van de Playstore van Google.

U bereikt de Playstore door over uw scherm naar beneden te vegen en u komt in een onderliggend scherm met vele appjes.... u schuift naar rechts of links en zoekt de Playstore app op. Vervolgens drukt u daarop en zoekt met de bovenste regel naar bv Facebook of iets anders. De gezochte app komt te voorschijn en u drukt daarop en de app installeert zich. Klaar....maar dan sluit u af met de Homebutton, een plaatje in het midden onderaan uw scherm (of knop) en u zit in het home scherm. Om nu de nieuw geintalleerd app te bereiken veegt u naar beneden op uw scherm en dan heen en weer scrollen tot u de nieuwe app gevonden heeft..

U kunt de Playstore vinden door of op een plaatje te drukken met veel stippen of met uw vinger van boven naar beneden op uw scherm te vegen en komt u in een vergaar scherm van al uw reeds geïnstalleerde Apps.

Als u uw Store of Playstore heeft gevonden kunt u zoeken naar bv Nederlandse apps;

  • Telegraaf
  • Teletekst
  • Ad
  • NOS
  • Teletekst (zeer handig omdat het bijna geen data kost)
  • Kruiswoordpuzzel
  • Schaken
  • Dammen
  • enz
De meeste Apps zijn gratis en doen goed hun werk. Als u zo'n App aandrukt vraagt de telefoon installeren? en u bevestigde dit en ziet u dan een  nieuwe App verschijnen op uw telefoon en kunt u genieten van de toepassing.

    

Neem een Facebook account (is gratis) omdat het zeer zinvol is. In de Verenigde Staten moeten alle mensen in een verzorgingstehuis verplicht een Facebook Account om met name belangrijke informaties niet te missen. Op Facebook kunt u geïnformeerd worden door;
  • Nederlandse Ambassade met actuele informatie
  • Nederlanders op bv Canarische Eilanden
  • Vrienden van Gran Canaria
  • Fotos van uw kinderen en kleinkinderen
  • Zeer veel informaties die belangrijk zijn maar ook handig zijn!
  • Facebook neemt tegenwoordig een belangrijker plaats in dan een website!!

UW BEREIKBAARHEID OP GAN CANARIA
Normaliter zou u zeggen dat uw mobiel of smartphone vanuit Nederland voldoende moet zijn voor uw verblijf op Gran Canaria...In vele gevallen is dat ook zo want u kunt er mee bellen naar Nederland en op Gran Canaria...Daarnaast kunt uw email en Facebook lezen en andere nieuws sites..

Er zijn echter situaties dat uw Nederlandse telefoon niet voldoende is... met name tijdens de volgend esituaties;

  • Indien u iets online bestelt moet u een Spaans nummer ingeven, Nederlandse nummers worden meestal niet geaccepteerd
  • Als u verbinding wilt hebben met een Arts dan belt men u terug op een Spaans nummer, men is niet gewenst Nederlandse nummers te bellen omdat dat voor hen veel geld kost

Een Spaans telefoon abonnement van bv Masmovil heeft u al vanaf € 4 per maand, dan bent u bereikbaar en heeft u 100 belminuten die u kunt afwisselen met uw Nederlandse nummer en kunt u altijd een Spaans nummer opgeven ! Maar met een Spaanse simcard moet uw telefoon ook geschikt zijn om 2 simkaarten te kunnen bedienen. Veel nieuwe modellen kunnen dat, dus eerst even controleren andere loopt u met 2 toestellen op zak...

Een andere mogelijkheid is het nemen van een zogenaamd VOIP nummer, dit is een fictief Spaans nummer wat gekoppeld wordt aan uw Nederlandse nummer. Iedereen die uw Spaanse nummer belt komt automatisch binnen op uw Nederlandse telefoon. Er zijn diverse aanbieder zoals VoipVoip voor ongeveer € 2,50 per maand + 30 cent per minuut als u gebeld wordt... U kunt alleen niet uitbellen met dit Spaanse nummer...alleen zinvol voor bereikbaarheid onder een Spaans nummer...en u heeft geen 2 simkaarten nodig...

Ik adviseer u als u naar dit prachtige eiland gaat ook een Tablet, PC of Laptop mee te nemen voor meer dan alleen telefoneren. U kunt veel prettiger de Nederlandse Nieuws Sites lezen en u heeft een extra telefoon mogelijkheid als u het programmaatje Intervoip installeert en belt u elk nummer in de Wereld voor rond de 1 of minder cent per minuut... Hieronder staan nog meer telefoon tips...


TELEFONEREN MET UW TABLET EN TIPS
Telefoneren met uw Tablet
Wat vele mensen niet weten dat je met elk Tablet kunt telefoneren en dan nog voor heel weinig geld.... U installeert uit de App winkel het programmaatje Intervoip. Na installatie met uw nieuw te maken account boekt u een tegoed van €10  U kunt dan voor 1 cent per minuut of minder zelfs bellen naar elk telefoonnummer ergens in de wereld. Het enige wat u wel moet hebben thuis is een Wifi verbinding.

Dit is een handig systeem (ook voor uw smartphone) om voor bijna voor niks te bellen in Nederland of overzee.....en dan naar een echt telefoonnummer....
Het is een extra mogelijkheid , ook handig wanneer u een slechte telefoonverbinding heeft maar wel een goede wifi verbinding of als u te weinig beltegoed heeft en kunt voor een habbekrats toch bellen !

Telefoon abonnement
De tijden dat u zogenaamd een gratis telefoontoestel kreeg bij uw abonnement zijn al jaren voorbij. De overheid ziet dit als verkapte verkoop met negatieve ervaringen bij verlenging van uw abonnement.

Tegenwoordig als u een telefoonabonnement neemt met een toestel betaalt u voor het toestel alleen de eerste abonnementen periode en daarna niet meer.

Er zijn tegenwoordig zeer voordelige abonnementen voor uw telefoon en internet (DATA) en deze kunt u zonder extra kosten gebruiken in de gehele EU.  Te denken valt aan abonnementen dat u voor €10 onbeperkt kunt bellen en tot 4gb data per maand mag gebruiken als u onderweg bent en niet thuis waar u eventueel Wifi gebruikt.

Maar pas op, de allergoedkoopste abonnement zoals Simpel..e.a. maar niet de grote als Ben, TMobile, Tele2, KPN, Vodafone kennen een beperking voor lang gebruik buitenland. Men gaat bij een abonnement aansluiting er van uit dat u globaal maximaal 4 weken in het buitenland bent per jaar en u dan in de EU als zonder extra kosten kunt gebruiken.

Als men merkt dat u langer dan 4 weken in het buitenland zit dus bij overwinteraars dan kunt u een mededeling krijgen dat u gaat bijbetalen voor uw gebruik omdat u de zogenaamde Fair User Policy (= 4 weken) heeft overtreden… als u dan minimaal 3Gb data per maand heeft op uw abonnement en regelmatig van Wifi gebruik maakt heeft u nauwelijks problemen...

Wifi of Data
Data is het beste maar kost ook meer omdat Wifi in vele gevallen gratis is…echter niet in het buitenland. Vaak in Hotels of accommodaties moet u extra betalen voor wifi gebruik en dan moet u weer naar een Café om daar te internetten…

Het is dus belangrijk dat u beide systemen regelt dat betekent een internet bundel op uw telefoon van minimaal 3 Gb zodat u probleemloos kunt e-mailen, nieuws lezen (Teletekst app gebuikt nauwelijks data) en Facebook kunt kijken. De teller gaat extra tikken bij het bekijken van video’s en geluid fragmenten…

U kunt uw wifi bereik in huis of appartement versterken door een Wifi Repeater te kopen van om en nabij de €20 en kunt u het signaal in uw huis of naar uw huis verbeteren

Teletekst handig en kost nauwelijks data...
U kent allen Teletekst van de TV echter u kunt de Teletekst app downloaden op uw telefoon en u kunt veel nieuws uit Nederland lezen en u verbruikt nauwelijk data ! Goedkoop en betrouwbaar nieuws !

Email
Veel mensen hebben een email adres bij uw internet leverancier (provider) , dat betekent dat u online gaat om uw email op de site van uw internet leverancier bv KPN, Ziggo te lezen. U heeft een gratis email adres gekregen toen u internet bestelde bij uw internet aansluiting…

Over het algemeen wordt de zogenaamde Email adres bij een Internet Leverancier (Provider) niet als handig gezien, u moet het abonnement afnemen van uw leverancier om niet uw email te verliezen bij bv overstap naar een andere en goedkopere leverancier… Deze klantenbinding met een Email adres is niet wenselijk.

Er wordt dan ook geadviseerd een email adres te nemen bij Gmail (Google) of Hotmail (Microsoft) omdat deze 2 giganten veelal veel meer mogelijkheden bieden om uw email makkelijke te lezen en u gerust van internet leverancier kunt verwisselen zonder uw email contacten en mails te verliezen…

Daarnaast heeft Gmail de voerkeur aangezien deze volledig geïntegreerd is met uw Android Telefoon software (is ook van Google)
U heeft dan de mogelijkheid op uw telefoon dat uw kinderen eventueel kunnen zien waar u zich bevindt indien u dat prettig vind en vele andere toepassingen…
Terug naar de inhoud