Internet - Nederlandse Informatie Gran Canaria

Ga naar de inhoud
UW TELEFOON OP GRAN CANARIA
TELEFOON MET INTERNET
U heeft een Internetabonnement op uw telefoon voor beperkt of onbeperkt internet.  U kunt dan op Gran Canaria net zo veel internetten als u wilt met uw eigen abonnement zonder extra kosten. Daar is een EU-afspraak over gemaakt.
Echter er zijn beperkingen als u te veel internet volgens het zogenaamde Fair & User Policy.  Dit betekent dat als u bv steeds tv kijkt met uw telefoon met onbeperkt internet u op een gegeven moment de gebruikersgrens, onbekend, passeert en men u informeert dat u teveel gebruikt en toch moet bijbetalen...
Onbeperkt internet is bedoeld om te emailen, op internet te lezen, af- en toe tv kijken of af- en toe een video te kijken…maar niet meer dan 7 uur per dag online tv of film te kijken. Uw Nederlandse telefoon provider moet betalen aan de Spaanse provider voor uw internet gebruik, vandaar…

MAXIMUM TIJD GEBRUIK GRATIS INTERNET EU
Men gaat daarbij uit dat u maximaal 4 weken per jaar in het buitenland verblijft. Als u niet te veel gebruikt krijgt u bij langer verblijf geen problemen.
Er is tegenwoordig een nieuwe beperking en met name bij de goedkope telefoonabonnement aanbieders als Simpel, Symio, YouFone enz deze beperken sowieso langdurig buitenlands internet gebruik al vrij snel. Zij waarschuwen u als u te lang in het buitenland internet gebruikt en leggen dan toeslagen op.

CRUISE
Als u gaat cruisen moet u extra oppassen op telefoon gebruik. Veel cruiseschepen zijn altijd online met telefoon en internet gebruik echter...
U bent dan verbonden met Maritieme Internet en dat zijn zeer hoge kosten voor gebruik omdat de verbinding via satellieten gaat. Dus het beste is aan boord uw telefoon in de vliegtuig stand te zetten en een Wi-Fi kaartje van de boot te kopen.
INTERNET IN UW HUIS OP GRAN CANARIA
WIFI IN UW HUIS
  • U heeft in uw huis wellicht gratis gebruik van Wifi wat door uw verhuurder/park/buren wordt aangeboden en kunt u optimaal genieten van internet.
  • Indien u geen internet heeft , dan kunt u internet aanvragen bij een van de providers…Maar als u slechts 4 of 6 maanden huurt betaalt u wel voor het hele jaar…en dat loopt toch aardig op..
  • U kunt ook een wifi-dongle kopen online en dan per gebruik betalen met een kaartje van 100 GB. U heeft zelf de controle op gebruik en toch een eigen wifi punt in huis. Dit is relatief niet goedkoop maar wel goedkoper als een normaal jaarabonnemen voor vast internet.
  • U kunt gratis internetten bij vrijwel alle horeca op het eiland

EIGEN INTERNET AANSLUITING IN UW HUIS
Op Gran Canaria liggen standaard de ADSL-kabels voor internet. In de grote steden maar ook in Maspalomas en omgeving Glasvezel…
  • Een ADSL Abonnement is de goedkoopste en voor rond de 30 euro per maand heeft u internet.
  • Een Glasvezel abonnement kost €40 (online bestellen) of 65 euro per maand in de winkel te bestellen.
  • Men maakt in Spanje onderscheid in prijzen als u het in een winkel besteld of online, dus dit is een belangrijke weet !!
  • Pas op bij bestellen men wil u graag een telefoon of tv abonnement mee verkopen !
  • Goedkoop met glasvezel internet is Masmovil , alleen online te bestellen. Voor rond de €40 Glasvezel.
       
Terug naar de inhoud