Veelgestelde vragen

Waar vind ik de app?

Je vindt de app op http://app.nigc.nl. Er staat ook een link naar deze NiGC App op de voorpagina en in het menu van de website, als je dat makkelijker vindt.

Hoe kom ik aan inloggegevens voor de app?

Die heb je als het goed is per e-mail ontvangen. Indien dit niet het geval is kun je een een mailtje sturen naar benjamin@nigc.nl.

Hoe weet ik tegen wie ik moet spelen?

Op maandag is de indeling voor de nieuwe ronde bekend en vind je de gegevens van je tegenstander in de NiGC App onder het tabblad Mijn Partij (zie ook Afspreken met tegenstander).

Hoe stuur ik een privébericht op Discord?

Open de Discord applicatie en zorg dat je de NiGC server actief hebt. Klik hiervoor op het Go-icoon (Pijl 1) in de schermafbeelding hieronder. Klik vervolgens in de ledenlijst aan de rechterkant (Pijl 2) rechts op de persoon aan wie je een bericht wil sturen. Klik daarna op Message/Bericht (Pijl 3), afhankelijk van de taalinstelling van je computer. Opmerking: als je de ledenlijst niet ziet klik je eerst bovenaan op het icoon met het poppetje (Pijl 4).

Je kunt een privébericht sturen vanuit het NiGC Discordkanaal

Hoe maak ik een afspraak met mijn tegenstander?

Dit doe je door contact op te nemen via Discord (zie vorige vraag). Je kunt het beste een privébericht sturen, want die komen duidelijk in beeld, ook als je tegenstander meldingen voor kanalen heeft uitgezet.

Hoe vind ik de OGS-naam van mijn tegenstander?

Je vindt de de OGS-naam van je tegenstander in het tabblad Mijn Partij van de NiGC App.

Hoe stuur ik een challenge naar mijn tegenstander op OGS?

Volg de instructies in de handleiding Spelen op OGS vanaf stap 3.

Welke instellingen moet ik gebruiken op OGS?

De instellingen staan in de handleiding Spelen op OGS. Daar staat ook een schermafbeelding met een voorbeeld van de juiste instellingen.

Waar vind ik de uitslagen?

Je vindt de de actuele uitslagen in het tabblad Overzicht in de NiGC App.

Hoe weet ik wanneer er partijen er gespeeld worden?

Je vindt de ingeplande partijen in het tabblad Overzicht in de NiGC App. Je kunt de partijen sorteren op de datumkolom, zodat de partijen in chronologische volgorde worden weergegeven. Op die manier kun je makkelijk zien welke partijen op een bepaalde dag gespeeld worden.

Hoe verlaat ik een audiokanaal op Discord?

Wanneer je je in een audiokanaal bevindt op Discord zie je linksonder Voice Connected staan. Een beetje rechts daarvan staat een telefoontje met een kruisje (zie schermafbeelding hieronder). Klik hierop om het audiokanaal te verlaten.

Klik op het telefoontje met het kruisje om het audiokanaal te verlaten.

Hoe krijg ik minder/geen notificaties van Discord? Ik wil het alleen weten als mijn tegenstander een bericht stuurt!

Je kunt het beste per kanaal aangeven wat voor meldingen je wil. Klik rechts op een kanaal, vervolgens op Meldingen en maak een keuze. Voorbeeld: als je alleen meldingen belangrijke aankondigen van de organisatie wilt krijgen, kies dan voor de instelling @mentions only. Je krijgt dan alleen berichten te zien die speciaal aan jou gericht zijn.

Mijn computer, browser of OGS is gecrasht. Wat nu?

Je partij wordt niet direct beëindigd wanneer je de partij verlaat. Probeer dus eerst terug in de partij te komen. Dit doe je door naar OGS te gaan en (eventueel) opnieuw in te loggen. Vervolgens zie je je lopende parij in het beginscherm.

Ik moet naar de WC/mijn kinderen naar bed brengen/koffie halen/andere smoes. Kan ik mijn klok pauzeren?

Je kunt de klok tijdens een partij vijf keer stilzetten. Klik hiervoor op Pause game in het menu. Vraag hiervoor wel eerst toestemming van je tegenstander. Let op: je tegenstander kan de klok op eigen initiatief weer aanzetten.

Mag ik tijdens de partij gebruik maken van Estimate Score?

Nee, dit mag niet, daarom moet je Disable Analysis aanzetten bij het aanmaken van de partij.

Mijn vraag staat er niet bij. Wat doe ik nu?

Lees allereerst de handleiding op de website. Hierop staat vermoedelijk het antwoord op je vraag. Als je er echt niet uitkomt kun je je vraag stellen in het kanaal #hulp op Discord. Als het je niet lukt om op Discord te komen kun je je vraag eventueel stellen per e-mail naar info@nigc.nl.

Vorige