Besprekingen en lessen

Gedurende the competitie zullen er regelmatig partijbesprekingen zijn en lessen gegeven worden. Deze bestaan uit twee delen:

  1. Audiocommentaar: het geluid loopt via een audiokanaal op Discord. Je herkent audiokanalen aan het luidsprekertje naast de kanaalnaam (zie afbeelding hieronder).
  2. Een virtueel bord: we gebruiken hiervoor de review mode van OGS. Hierop kunnen variaties uitgespeeld worden en markeringen worden geplaatst door degene die de controle heeft over het bord. Meestal is dat degene die de les geeft of een van de spelers die de partij heeft gespeeld.
Een audiokanaal op Discord

Als je deel wilt nemen aan een les of bespreking dan zul je dus het bord moeten openen in je browser en in het juiste audiokanaal op Discord moeten stappen. De link naar de bespreking wordt gedeeld via Discord in het kanaal #besprekingen wanneer deze is aangemaakt en we kondigen meestal aan in welk audiokanaal je moet zijn. Zoek anders naar het audiokanaal met de meeste deelnemers (zie afbeelding hieronder).

Dit audiokanaal heeft een heel aantal deelnemers.

1. Audiocommentaar

Wanneer je bent verbonden met een audiokanaal op Discord zijn er drie belangrijke knoppen (zie afbeelding):

  1. Microfoon: hiermee zet je je microfoon aan of uit.
  2. Koptelefoon: hiermee schakel je de audio in of uit (je hoort dan geen anderen).
  3. Ophangen: hiermee verlaat je het audiokanaal.
Dit zijn de drie handige knoppen die je ziet wanneer je in een audiokanaal zit.

Belangrijk: in audiokanalen met "(Push-to-Talk)" achter de naam kun je alleen de microfoon gebruiken als je ook Push-to-Talk hebt geconfigureerd. Je kunt ook gebruik maken van de chat op OGS (zie afbeelding hieronder).

In het chatpaneel aan de rechterkant kun je chatten met de andere deelnemers.

Push-to-Talk

Push-to-Talk betekent dat je keybind, d.w.z. een toets of toetsencombinatie, ingedrukt moet houden om iets te kunnen zeggen in een audiokanaal. We gebruiken dit omdat er anders veel ruis kan ontstaan op het kanaal. Je kunt een keybind instellen in het instellingenmenu van Discord. Kies links voor Keybinds (zie Pijl 1) en vervolgens rechts voor Push-to-Talk (Normal) (zie Pijl 2. In het veld rechts ervan (zie Pijl 3) stel je een toetsencombinatie in.

Je moet een keybind instellen om Push-to-Talk te kunnen gebruiken.

2. Virtueel bord (OGS)

Er is één iemand die controle heeft over het bord en je hoeft in principe niets te doen. Hier volgen wat handige tips.

Variaties delen

Je kunt zelf variaties uitspelen en deze delen door je variatie een naam te geven en op Share te klikken.

Je kunt variaties delen met de andere deelnemers en de leraar.
Synchroniseren

Als je terug wil naar de variatie van degene die controle heeft over de review, dan moet je je bord synchroniseren met diegene. Klik hiervoor op de knop Sync (zie afbeelding).

Synchroniseer je bord door op Sync te klikken.
Vorige
Volgende