Auto kopen / huren - Nederlandse Informatie Gran Canaria

Ga naar de inhoud

Auto Huren of Kopen
Een auto lang huren tijdens uw verblijf kan kostbaar zijn. U zult dat online moeten bekijken bv op de website van Auto Europe  

Een auto kopen op Gran Canaria is veel voordeliger dan een auto uit Nederland meenemen. Denk eens aan de enorme afstand naar de boot in Cadiz (2000 km) , de overtocht, de toelating keuring en belasting enz... daar ben je zo gauw € 1500 aan kwijt...

Een auto kopen op Gran Canaria is eenvoudig. U ziet in een showroom een auto, koopt de auto en rijdt zo weg. De verkoper regelt de papieren !
Om een auto te kunnen kopen in Spanje dient u in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs en rijbewijs en u dient aan te tonen ingeschreven te staan in uw woonplaats op Gran Canaria met een zogenaamd Nie nummer. Dit nummer kunt u kosteloos bij de Politie verkrijgen. Eerst formulier downloaden en vooraf betalen bij de bank en met formulier en betaalbewijs naar de Politie.

Een nieuwe auto kopen in Spanje
Korting bij aanschaf van een nieuwe auto zonder dat u een auto inruilt wordt niet gauw gegeven in Spanje. Wel zijn er regelmatig aanbiedingen en wisselen de prijzen per maand. Bij aanschaf van een nieuwe auto krijgt u waarschijnlijk in eerste instantie handgeschreven autopapieren mee van de dealer. Dit lijkt vreemd maar is in Spanje normaal. De dealer zal zorg dragen voor betaling van de eerste wegenbelasting, daarna dient u dit zelf bij de gemeente te gaan doen.

U betaalt in Spanje geen torenhoge afleveringskosten, echter beding tijdig, dus voor toezegging van de koop, uw mattenset, lampenset, gevarendriehoek etc. Wordt de auto afgeleverd, reken dan op een bijna lege tank. U kunt nog net het dichtstbijzijnde benzinestation halen. De prijzen van de benzine liggen op Gran Canaria aanzienlijk lager, dus het vullen van uw eerste volle tank zal een meevaller zijn.

Stalling
Als u weer naar Nederland gaat moet u uw auto van de openbare weg afhalen en ergens stallen. Dit kan een vaste parkeerplek zijn van uw complex aan de straat of anders dient u een plak ergens te zoeken waar uw auto kan staan bij uw afwezigheid.

Er zijn diverse parkeer garages waar u voor langere tijd kunt parkeren. Reken op minimaal € 30 per maand.

ITV apk keuring
Hier in Tablero moet uw auto de APK keuring ondergaan

Auto onderhoud
Stefan's Garage San Fernando (spreekt duits)

Autoverhuur
Auto Europe (op vliegeld auto afhalen)
Goedkoopste aanbiedingen

Verzekeringen
AXA Verzekeringen San Fernando (spreekt duits)

Autosleepdienst             
    • Grua Las Palmas  tel. 928 413 032                 
    • Grua Arguineguin tel. 928 735 405  


Terug naar de inhoud