Overwinteren & Wonen - Nederlandse Informatie Gran Canaria

Ga naar de inhoud
       

Overwinteren en wonen op Gran Canaria

  • Wat is er fijner dan s'ochtends al voor het ontbijt een duik in het zwembad te nemen en daarna op je gemak te ontbijten in de zon. Met een kopje koffie de krant lezen en samen de activiteiten van de dag plannen.
  • De gemiddelde jaar temperatuur is 25 graden en dat voelt zeer goed aan. Ook in de wintermaanden zit het kwik boven de 20 en een gemiddelde van 23 graden met zeer veel zon !
  • De haast om van alles binnen een week te willen zien omdat anders de vakantie voorbij is, heb je niet. Je bent namelijk aan het overwinteren op Gran Canaria. Het koude en gure winterweer heb je in Nederland gelaten, want op Gran Canaria schijnt de zon en is de temperatuur aangenaam.
  • Perfect klimaat om naast de nodige rust, ook de mogelijkheid te benutten om het eiland te ontdekken. En dat op maar ongeveer 4 uur vliegen!
  • Zeer gezond klimaat voor Astma en COPD. Zeer lage vochtiheid en warme lucht ! De Noren vestigden in de vijftiger jaren een astma centrum in Arguineguin omdat men had uitgezocht dat Gran Canaria de schoonste lucht van Europa heeft.
  • Op de Canarische Eilanden overwinteren zeer veel Noord Europeanen en die zijn verdeeld over alle eilanden. De grootste groepering bevinden zicht op Gran Canaria en Tenerife..
  • De hoofdtad Las Palmas van Gran Canaria is de grootste stad van alle eilanden en heeft een druk verkeersbeeld.
  • De regering van de eilanden kent 2 hoofdkwartieren t.w. Las Palmas Gran Canaria en Santa Cruz op Tenerife. De regerings bijneenkomsten wisselen deze lokaties om en om af wat het niet goedkoper maakt. Men kon het destijds niet eens worden ook al omdat Tenerife het grootste eiland is en slechts 10 % groter dan Gran Canaria dat weer veel meer bedrijven heeft...
  • Het warmst op Gran Canaria is het zuiden (Sur) met de bekende plaatsen als Playa del Ingles , Puerto Rico en Puorto Mogan...hier valt zelden regen...  Hier schijnt de zon bijna altijd dit in tegenstelling tot het noorden waar het af en toe regent en frisser kan zijn...


Overwinteren en Wonen op Gran Canaria


Auto Kopen of huren

Diensten in uw huis

Medische informaties

Informatie boeken


Terug naar de inhoud